Padlóburkolat

A travertin és Vraca típusú kövek egyaránt alkalmasak kültéri és beltéri használatra is. Az anyagokat az egyszerű mattcsiszolton felül többféle felületkezeléssel is lehet rendelni, illetve számos burkolási mód is létezik.

Mattcsiszolás: Ez a felületkezelés egy standard, általános felület mely a kőnek egy selymes fényt ad. A mélyebb és apróbb karcokat eltünteti és kihozza a kő színét.

Polírozás: Hasonlít a mattcsiszoláshoz, de annál sokkal finomabb, fényesebb felületet és mélyebb színt ad. Csúszósabb, mint a mattcsiszolás és kényesebb is ezért inkább beltérre ajánljuk.

Antikolás: Ez esetben a követ egy speciális kefével csiszolják fel, ezért a puhább részeket kimélyíti, a keményebbeket kissé felfényesíti. Tehát az antikolástól a felület hullámos és lágy lesz. Kül és beltérre egyaránt alkalmas

Stokkolás: A stokkolt felület egy durva felületkezelés. Teljesen csúszásmentes, ezért leginkább kültéri padlókra, járdákra és lépcsőkre ajánljuk.

Koptatott: Ez a megmunkálás a kő éleire vonatkozik. A vágottól eltérően lágy, gömbölyded sarkokat és éleket kapunk. Kültéri és beltéri padlókra egyaránt ajánljuk.

Fűrészelt: Ez esetben a kő felületét nem munkálják meg, azaz a korongnyomok látszódnak a felületen. Sokan csak natúrnak nevezik.
BALKÁN STEIN           |         19/03/2018           |         Produced: Balázs Gódor                                                                             Sitemap           |         Magyar         Deutsch